NEW BALANCE 574 LEGACY

Dacă ești un adevărat pasionat de sneakerși și cultura street, suntem siguri că în colecția ta se află cel puțin o pereche de New Balance pe care o alegi întotdeauna atunci când nu ești sigur ce să porți. Popularitatea enormă a acestei mărci s-a răspândit dincolo de continentul american, iar unele dintre cele mai cunoscute siluete NB au fost purtate cu plăcere de sneakerheads în principalele capitale de street-style din Europa și Extremul Orient.

Modelele care își iau numele de la sistemul numeric, echivalentul performanțelor și tehnologiilor aplicate în cultura sneakers, au cunoscut o expansiune globală în anii '80 ai secolului trecut. Trendul creșterii popularității pantofilor de alergare a adus succesul New Balance, cu ediții de succes precum 575, 576 și 577. În timp ce designerii încercau să atragă atenția consumatorilor cu  tehnologii avansate și inovatoare sneakerșii, New Balance încerca să pătrundă și pe piața celor mai puțin pretențioși. Puține sunt modelele care au reușit să treacă testul timpului și să-și păstreze statutul de omniprezență, precum este cazul cu sneakerșii New Balance 574.

Istoria bogată a acestora se bazează pe premise extrem de rationale. Creatorii acestui model au dorit să ofere bucurie consumatorilor care nu își puteau permite să-și cumpere sneakerșii din colecția "Made in USA 990". Astfel, modelul 576 le-a oferit liniile superioare, servind drept inspirație pentru crearea modelului 574. Materialele din partea superioară au fost adaptate, tehnologia tălpii a fost simplificată, iar producția s-a mutat din America în Asia. Rezultatul a fost primul sneaker lifestyle de la New Balance care, spre surprinderea echipei creative NB, a cunoscut o popularitate la care ar invidia chiar și cei mai serioși concurenți din această categorie. Vârful gloriei sale, 574 l-a atins în anii '90 și 2000, când erau purtați practic de toată lumea. De la mediile urbane americane, până la străzile moderne din Tokyo, acest model era purtat de reprezentanții culturii rap și hip-hop, precum Phife Dawg, Raekwon și Mos Def.

S-a dovedit că straturile netede de antilopă combinate cu părți dintr-un material subțire de plasă, precum și tehnologia ENCAP a tălpii, au fost rețeta sigură pentru succes. Până atunci, pe sneakerșii New Balance predominau în mare parte nuanțele de gri, dar odată cu apariția acestui model, alte variante de culori au început să preia controlul. În doar câteva decenii, au fost lansate sute de variante de culori diferite. Detaliile designului au fost adaptate identității culturale a piețelor pentru care erau destinate, ceea ce a extins și mai mult oferta acestor modele. Astfel, edițiile 574 din Tokyo se deosebeau de cele care puteau fi găsite în Europa sau America. De-a lungul istoriei, au existat și ediții speciale, limitate, care au fost lansate de obicei cu ocazia aniversării modelului sau ca rezultat al colaborărilor de succes. Au existat și modele create pentru diferite scopuri, cum ar fi 574 pentru terenul de golf sau altele hibrid, modificate în ceea ce privește tehnologia și aspectul.

Astăzi, 574 este un sinonim pentru a defini limitele stilului și este adorat de adepții tuturor curentelor de modă. Orice persoană întrebată, probabil v-ar spune că acest model îi vine în minte atunci când se gândește la sneakerșii New Balance. Outfiturile urbane sunt aproape de neimaginat fără silueta sa distinctivă și autentică. Ultima lansare, 574 Legacy, actualizează clasicul legendar cu stilul său sublim și combinația de culori care nu lasă pe nimeni indiferent. Dominanța nuanțelor misterioase și intense de bleumarin în contrast cu alb deschis și beige adaugă o notă subtilă de eleganță. Materialele din partea superioară sunt alese cu grijă, iar modul în care sunt realizate oferă impresia unei siluete premium. Modelul păstrează tehnologia ENCAP, care a fost îmbunătățită și ocupă un spațiu mult mai mare în călcâi, garantând nu numai reducerea stresului asupra articulațiilor în timpul alergării, ci și un confort deosebit. Nu ne-am aștepta la mai puțin de la acest model iconic.

New Balance 574 Legacy este disponibil în magazinul Tike, precum și online.

Da li Vam je ovaj članak bio od pomoći